Painoindeksi BMI (Body Mass Index)

Painoindeksi laskurimme avulla voit laskea sinun oman painoindeksisi ja selvittää onko sinulle kertynyt liikaa painoa. Painoindeksi vertaa pituuden ja painon suhdetta ja laskee, oletko normaalipainoinen. Otathan kuitenkin huomioon, että painoindeksi ei kerro koko totuutta painostasi. Varsinkin jos ihmisellä on paljon lihaksia, painoindeksi voi näyttää reilustikin ylipainoisen puolelle vaikka todellisuudessa paino tulee lihaksista eikä läskistä. Painoindeksi ei myöskään ota huomioon eroa miesten ja naisten välillä eikä ikää, eikä siksi sovi esimerkiksi lapsille. Painoindeksi on siis vain suuntaa antava.

Normaali BMI 18 – 60 - vuotiaalla on 18 ja 25 välillä. BMI:tä ei saa mielellään käyttää mittarina, ennen kuin pituuskasvu on laantunut. Vanhuksien ihanteellinen painoindeksi voi olla myös hieman korkeampi, mutta tarkkoja viitearvoja ei ole olemassa.

Alapuolella oleviin kenttiin voit syöttää omat painosi ja pituutesi, ja BMI laskuri laskee painoindeksisi. Se kertoo myös mitä painoindeksisi tarkoittaa. Käytä pistettä desimaaliluvuissa. Esimerkiksi paino: 102.75 ja pituus: 167.5.

BMI KATEGORIA
< 14,99 Sairaalloinen alipaino
15 – 16,99 Normaalia alhaisempi paino
18,5 – 24,9 Normaali paino (ihannepaino)
25 – 29,9 Lievä ylipaino
30 – 34,9 Merkittävä ylipaino
35 – 39,9 Vaikea ylipaino
> 40 Sairaalloinen ylipaino